Sexologia i Teràpia sexual
La teràpia sexual consisteix en un conjunt de tècniques i estratègies psicoterapèutiques que tenen com a finalitat resoldre els diferents tipus de problemes sexuals que afecten les persones o les parelles.
Els més habituals -que no els únics- són els coneguts amb el nom de disfuncions sexuals, i afecten un mínim de 4 de cada 10 parelles al llarg de la seva vida en comú.
A la teràpia sexual, el terapeuta treballa amb la persona o la parella per identificar les causes d’aquestes dificultats sexuals i desenvolupar estratègies per superar-les. Això pot incloure afavorir un millor coneixement de la reposta sexual, l’exploració de les actituds i les creences sexuals, i l’ensenyament de tècniques de comunicació eròtica i de relació concretes, i en entrenar competències específiques per a la resolució de problemes en aquest àmbit.
La teràpia sexual pot ajudar les persones i les parelles a millorar la seva vida sexual, augmentar la intimitat i la connexió emocional, i millorar-ne la qualitat de vida en general.
Sovint, aquest conflictes tenen a veure amb una gran varietat de causes, i no amb una sola de clara i aïllada i per això part de la feina del terapeuta consisteix en analitzar la varietat de posibles causes, però també i especialment, a treballar enfocant cap a les solucions i les estratègies que afavoreixen un major grau de satisfacció amb la pròpia vida sexual.
L’Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella posa al vostre servei professionals experts en la resolució de diferents tipus de problemàtiques, tant a nivell individual, com en parella.
- Consulta a Barcelona
- Consulta online

Motius de consulta més habituals
- l’ejaculació precoç,
- la disfunció erèctil o dificultat per aconseguir o mantenir una erecció,
- la manca o el pobre desig sexual(en homes i dones),
- fòbia sexual i/o aversió al sexe,
- dificultats per aconseguir l’orgasme (anorgàsmia),
- vaginisme o dificultats en la penetració,
- disparèunia o dolor en les relacions sexuals,
- addicció al sexe o a la pornografía, etc.
- dificultats derivades d’un abús o agressió sexual
- relacions de rutina o monòtones
- relacions sexuals insatisfactòries
Com treballem en Teràpia sexual
El primer pas en qualsevol procés d’ajuda i acompanyament consisteix en establir un clima de diàleg que faciliti expressar i compartir les dificultats que han generat la consulta, de tal manera que el terapeuta pugui escoltar activament el que la persona o la parellaexplica, alhora que comença a ampliar informació sobre aspectes concrets de les dificultats expressades. Sense cap mena de dubte, aquest és un procés en el que cal la implicació i el compromís autèntic de les dues parts.
Treballem en sessions d’una hora de durada que, en realitat, duren 50 minuts, ja que el 10 minuts restants son perquè el terapeuta els aprofiti per ordenar i completar les notes de la sessió.
Podem treballar en sessions setmanals o quinzenals i, ocasionalment, amb més separació si cal, però tenim molt clar en la nostra experiència que la constància i la implicació en el procés son claus. Per això, sovint suggerim activitats per a fer entre sessió i sessió, justament amb la finalitat de mantenir un temps de treball focalitzat durant la sessió, però també un altre temps de treball a administrar lliurement, fora de les sessions.
Finalment, volem recordar que treballem en un model de teràpia breu, el que vol dir que intentem que els processos de canvi no s’allarguin més de l’estrictament necessari, però malgrat això ens és molt dificil de contestar quan dura una teràpia, simplement perquè cada cas és únic i diferent.
Preguntes freqüents
No. Hi ha moltes situacions o dificultats que permeten un abordatge individual. Ara bé, en funció de la dificultat si que, si es disposa de parella, la seva participació i implicació poden ser de gran ajuda. Si teniu dubtes, truqueu-nos o escriviu-nos, ens feu un resum de la situació, i us podrem informar millor.
Per descomptat, i estem plenament capacitats per fer-ho, tant per formació com per experiència. A més, nosaltres mateixos, ens encarreguem de formar altres professionals, per exemple en el Màster en Sexologia clínica i Teràpia de parella que fem conjuntament amb la Fundació Universitat de Girona.
Segueix, si us plau, el següent enllaç: Psicologia LGTB+
No necessariament. Si ho prefereixes i t’és més còmode, o vols evitar coincidir amb altres persones a la sala d’espera, podem fer la sessió per videoconferència.
Segueix, si us plau, el següent enllaç: Teràpia sexual online
Per descomptat. La majoría de professionals de l’equip són psicòlegs i sexòlegs especialitzats en el comportament sexual humà, i en l’acompanyament i suport en tot el que generi malestar o patiment, estigui relacionat amb el sexe, o no.