Suport post divorci

El divorci pot arribar a ser un dels aconteixements més traumàtics en la vida d’una persona, i generar una nova situació vital que sovint comporta: inseguretat, prevalença de pensament negatius, baixa autoestima, sensació de desconcert, alta preocupació pel futur més immediat i pels fills, si n’hi ha, i a vegades sentiments molt intensos de ràbia i d’odi cap a l’altra part de la parella.

Vater und Sohn auf Parkbank in Wohnsiedlung. Berlin, Deutschland.El trencament d’una relació, tant per qui deixa com per la persona deixada, és un moment de forta vulnerabilitat emocional, i per tant, és una situació vital, de crisi, en la que suport, acompanyament i orientació per part d’un professional competent poden ser d’inestimable ajuda.

Més, quan cal reorganitzar la pròpia quotidianitat, la relació amb l’ex-parella i amb la serva família, amb els amics, el trasllat de domicili, l’adaptació a la nova situació econòmica, a la possible sensació de soledat. I també a una nova gestió de la intimitat i la sexualitat, que sovint en aquesta situació desapareix, ni que sigui temporalment.

I tot això sense oblidar tot el que fa referència als fills: des de com se’ls explica aquesta nova situació, com es reconstrueix la relació amb ells quan la convivència ja no és diària, fins a com es fa front a les conseqüències que el divorci pugui tenir, diferents si els fills son petits o adolescents.

 

Com treballem

Treballem en sessions setmanals o quizenals de 50 minuts de durada. Les primeres quatre a sis sessions recomanem portar-les a terme setmanalment i, a partir d’aquest punt i segons els progressos i les necessitats, les sessions es poden anar espaiant progressivament, si es desitja.

Des de la primera sessió, un professional expert en acompanyament en processos de ruptura i divorci, escolta i analitza les característiques de la situació i, conjuntament amb la persona que demanda el servei, s’estableix un programa de treball que abasta fonamentalment tres eixos:

  • el primer, centrat en la gestió de la crisi i el suport emocional immediat;
  • el segon centrat en comprendre i assimilar com s’ha arribat a aquesta situació i a reorganitzar el món personal, relacional i afectiu,
  • el tercer centrat en reordenar tota una sèrie de qüestions de caire més pràctic i concret, però no menys importants.

Diversos estudis consideren que el temps mitjà de recuperació d’una ruptura de parella, que hagi tingut una clara component emocional, requereix d’un període d’entre un a dos anys, en funció de molts factors.

En el nostre equip l’experiència ens diu que el període en que la persona demanda un major suport és d’entre 4 a 6 mesos, i un any.

Temes relacionats

Tarifes i descomptes

Si voleu informació de les nostres tarifes i descomptes, seguiu aquest enllaç