Psicologia gai i lesbiana 

iesp-tgai-300

L’equip de psicologia gai i lesbiana està format per psicòlegs especialitzats en Gay/Lesbian Affirmative Psychology. Aquest enfoc respecte l’homosexualitat consisteix en un model de treball en positiu, d’orientació i de suport psicològic, amb la finalitat d’ajudar a la persona en el seu procés d’autoacceptació.

Aquest servei està dirigit específicament a homes i dones homosexuals que viuen situacions de rebuig degudes a la homofòbia d’algunes persones del seu entorn més proper (família, amics, companys de feina), que tenen dificultats per assumir la pròpia orientació sexual.

 

Com treballem

El treball que portem a terme està en consonància amb les directrius de l’ American Psychological Association, que reconeix la situació específica de les persones homosexuals i anima als professionals a “esforçar-se per comprendre millor l’efecte de l’estigma (prejudici, discriminació i violència) i les seves diverses manifestacions contextuals en les vides de les persones lesbianes i gais” (directriu 1), així com a “incrementar el seu coneixement i comprensió de l’homosexualitat mitjançant la formació continuada, l’entrenament, la supervisió i la consultoria” (directriu 20).

El format habitual és el de sessions individuals de 50 minuts de durada, amb una periodicitat que depèn de cada cas. Quan la situació ho requereix, es pot treballar conjuntament amb la parella, en sessions d’una hora i mitja de durada.

En les sessions s’analitzen els factors que generen el malestar i, de manera conjunta, es planifiquen tant les accions a emprendre, com la posada en marxa d’aquestes. Del que es tracta és, essencialment, de potenciar els recursos personals per assolir els objectius proposats, que facilitin el viure d’una manera més lliure i feliç.

 

Consultes més habituals…

  • Dificultats per assumir la pròpia orientació afectivosexual.
  • Homofòbia i lesbofòbia interioritzada (sentiments de vergonya, culpa…)
  • Superació de seqüeles relacionades amb l’assajament homofòbic (ansietat, fòbia social, problemes sexuals, dificultats per a relacionar-se, etc.)
  • Ansietat i estrès derivats de la manca d’acceptació
  • Dificultats per sortir de l’armari
  • Dificultats en la relació de parella
  • Conflictes familiars
  • Addicció al sexe
  • Disfuncions sexuals

Atenció a homes

Atenció a Homes. Aquest espai està a càrrec de Arnau Rull, expert en psicología gai afirmativa lesbiana i en psicoteràpia.

Més informació: www.iesp.cat/arnau-rull/

Horari d’atenció: Dilluns tarda.

Atenció a dones

Atenció a Dones. Aquest espai està a càrrec de Paula Alcaide, experta en psicología afirmativa lesbiana (formada a Londres i California en LGTB Psychology i Màster en Psicoteràpia) fa teràpia especialitzada per dones lesbianes i bisexuals, tant teràpia individual com de parella.

Més informació: https://www.iesp.cat/paula-alcaide/

Horari d’atenció: Dilluns, dimarts i dimecres tarda.