Curs: Monitor/a d’Educació afectiva i sexual

INICI: 18 ABRIL 2020

 • 2a edició
 • 75 hores:  45 hores de classe presencial + 20 hores de treball personal en el disseny d’un taller + 10 hores d’acompanyament en activitats a centres educatius (octubre-novembre 2020)
 • Dates: Del 18 d’abril al 13 de juny de 2020
 • Horari: Dissabtes, de 9:30 a 19:00 hores
 • Lloc: Euroaula. Aragó, 208. Barcelona
 • Idioma: Català
 • Import: Abans de 31 de març: 460 euros. A partir de l’1 d’abril: 500 euros.
 • Limitat a 20 places !

Presentació

El curs de Monitors d’Educació afectiva i sexual respon a la necessitat de disposar de professionals formats que puguin desenvolupar tasques informatives i/o educatives en materia de sexualitat i afectivitat, principalment dirigides a adolescents, però també a les seves families i de suport als centres educatius.

A l’actualitat son molts els centres educatius que reclamen aquest tipus d’intervencions, i si bé és cert que hi ha excel.lents professionals que s’hi dediquen, també ho és que, en alguns casos, algunes accions es porten a terme amb més bona voluntat que coneixements i experiència, el que fa que no es tregui prou profit a les intervencions, que el tractament de diverses temàtiques tingui sovint un esbiaix ideològic excessiu, o que la falta d’una formació adient ajudi a transmetre informacions inexactes, o que la metodologia més utilitzada sigui encara la classe magistral.

Amb aquest curs, el que pretenem és compartir la nostra experiència i el bagatge de molts anys de treball en aquestes temàtiques, per tal de formar professionals que puguin desenvolupar accions d’educació afectiva i sexual dirigides a diferents col.lectius, de qualitat, ben dissenyades, amb metodologies i activitats innovadores, avaluables, amb un suport científic rigorós, i alhora que siguin activitats divertides, que promoguin la participació i la implicació dels participants.

El que pretenem és ajudar a formar a noves promocions de professionals que siguin capaços de fer una educació afectiva i sexual de qualitat, amena i rigorosa, allà on sigui que desenvolupin la seva tasca.

A qui va dirigit

Aquest curs es dirigeix a educadors en general i a altres professionals de l’educació, la salut i el treball i l’educació social.

En finalitzar aquesta formació, els participants:

 • Disposaran dels coneixements necessaris, en una diversitat de temàtiques, per tal de poder desenvolupar un seguit d’accions educatives i informatives amb adolescents, les seves families i el professorat dels centres educatius de referència, en l’àmbit de l’educació afectiva i sexual.
 • Seran capaços de dissenyar intervencions, de definir correctament els objectius, les accions a dur a terme, seleccionar els recursos i metodologies més adients a cada cas, i sabran com avaluar aquestes intervencions.
 • Estaran en condicions de gestionar les dinàmiques amb els adolescents, potenciar la seva participació i, si s’escau, fer front als possibles conflictes que es puguin produir durant les intervencions.
 • Sabran com orientar als adolescents en diferents circumstàncies i problemàtiques, i a on derivar-los si és el cas.

El curs està estructurat en tres grans blocs: Saber, saber fer i saber estar (aquest darrer desenvolupat de manera transversal al llarg de tot el programa.

El primer bloc, Saber, incorpora allò bàsic que cal saber sobre sexe i sexualitat:

 • Sexe i sexualitat – Drets Sexuals – Noms que cal conèixer – Resposta sexual humana – Desenvolupament psico-sexual – Adolescència i risc – Diversitat, identitat i orientació sexual – Disfuncions sexuals – Anticoncepció – ITS – …

i també allò que cal saber sobre educació afectiva i sexual:

 • Bases de l’educació afectiva i sexual – Claus pedagògiques – Promoció de la salut i prevenció – Models d’intervenció – Elements de gestió emocional – …

El segon bloc, Saber fer, tracta essencialment de com dissenyar i portar a terme un taller educatiu / informatiu

 • Definir el problema – Definir els objectius – Dissenyar activitats – Saber avaluar-les – Utilització de diferents estratègies, recursos i metodologies – Dinamització d’activitats – Gestió dels conflictes a l’aula – Treball multidisciplinar + …

i també de com dur a terme intervencions en situacions específiques:

 • Violència de gènere a l’adolescència – Sexualitat i discapacitació – Treball amb les families dels adolescents – Treball amb adolescents d’altres cultures – …
 • Abril: dissabtes 18 i 25
 • Maig: dissabtes 9 i 23
 • Juny: dissabtes 6 i 13

Coordinació

Pere Font. Psicòleg. Director de l’Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella. Màster en Sexologia clínica. Màster en Promoció de la Salut.

Docència

Alane Aizpitarte. Dra. en Psicologia. Interpersonal. Investigadora en violència en joves. 

Paula Alcaide. Psicòloga. Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella. Especialista en temes de diversitat sexual i gènere.

Cristina Callao. Psicòloga. Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella. Màster en Sexologia clínica.

Anna Chacón. Psicòloga. Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella. Màster en Sexologia clínica. Tallerista del programa de Tallers educatius de l’Institut.

Raül Garcia. Advocat

Mireia Muñoz. Psicòloga. Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella. Màster en Sexologia clínica.

Anissa Ouali. Psicòloga. Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella. Màster en Sexologia clínica. Coordinadora del programa de Tallers educatius de l’Institut.

Maria Elena Pérez. Infermera. 

Sílvia Soler. Psicòloga. Especialista en sexualitat i discapacitació.

Marta Tordera. Psicòloga. Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella. Màster en Sexologia clínica. Tallerista del programa de Tallers educatius de l’Institut.

Katia Velar. Psicòloga. Interpersonal. Postgrau en educació emocional.

Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella

Gran Via de les Corts Catalanes, 617, 3-3 

08007 Barcelona

Telèfon: 93 215 58 83

Email: formacio@iesp.cat

Vull inscriure'm al Curs

Inscripció al Curs de Monitors d’Educació afectiva i sexual. Edició dissabtes.

Si teniu qualsevol dificultat en fer la inscripció ens podeu escriure a secretaria@iesp.cat o ens podeu trucar al 93 215 58 83