Postgrau en Teràpia Breu Estratègica
(21a i 22a edició)

Crèdits: 30 ECTS

Curs: 2017 – 2018

Tipus: presencial a Barcelona

Diploma: Diploma de Postgrau en teràpia breu estratègica, lliurat per la Universitat de Girona

Dirigit a: Llicenciats en Psicologia i/o Medicina, (i estudiants de darrer any)

Idioma del curs: edició dimarts en català – edició dissabte en castellà.

Dates i Horaris:

 • Edició Dissabtes (Codi: IP145). 21a edició: del 21 d’octubre de 2017 al 9 de juny de 2018, un o dos dissabtes al mes (aproximadament), de 9:30 a 14:00 hores i de 15:30 a 18:30 hores.
 • Edició Dimarts (Codi IP144). 22a edició: del 7 de novembre de 2017 al 17 d’abril de 2018, dimarts de 17:45 a 22:00 hores.

Lloc: Aules de formació de l’Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella, i InterPersonal a Barcelona

Preu: 2.100€ (possibilitat de preu fraccionat)

Dossier del Postgrau

Presentació

El model de Teràpia Breu Estratègica, desenvolupat exitosament els darrers vint anys, s’ha constituït com un model terapèutic efectiu i eficaç, en diversos àmbits d’aplicació en el marc de les ciències socials i de la salut.

Es considera, per tant, la necessitat de formar en el nostre país a especialistes en aquest model de treball, que el puguin ajudar aplicar en el nostre context professional.

Finalment, i en relació als professionals que ja desenvolupen part de la seva activitat utilitzant aquest model, es considera convenient oferir un espai d’actualització de tècniques i coneixements, així com d’intercanvi d’experiències.

Característiques

Objectius

Els objectius del Postgrau en Teràpia Breu Estratègica són:

 • Capacitar als alumnes per a la intervenció psicoterapèutica des d’un enfocament de teràpia breu.
 • Entrenar als alumnes en el desenvolupament d’una relació terapèutica capaç d’activar en els clients una solució creativa dels seus problemes.
 • Potenciar el coneixement dels aspectes teòrics i pràctics pel desenvolupament del procés terapèutic, tant en l’avaluació relacional com  en les diferents fases des d’un enfocament de teràpia breu.
 • Promoure l’adquisició d’un estil personal com a terapeuta treballant les habilitats de comunicació i les habilitats de creativitat en teràpia.
Programa

Models teòrics

 • Teràpia Centrada en les solucions
 • Teràpia Estratègica
 • Teràpia narrativa i Psicologia positiva
 • Conceptes fonamentals

Procés terapèutic

 • Dissenyar un “vestit pel client”
 1. Estil del client (Llenguatge verbal i no verbal)
 2. Atendre als valors del client
 3. Demanda explícita i implícita
 4. Llegint el camí: les solucions intentades
 • Conèixer canviant
 1. La primera entrevista: capturar i utilitzar la visió del client
 2. El si mateix com a canvi
 3. L’ús del poder a la teràpia

Habilitats integrals del terapeuta

 • L’estil personal del terapeuta
  Treballar amb el llenguatge del client
 1. Habilitats hipnòtiques
 2. Les metàfores
 •   La creativitat terapèutica
 1. L’ús de preguntes poderoses: Treball centrat en les solucions
 2. L’ús de les paradoxes: Treball en teràpia estratègica
 3. L’ús de les estratagemes: Reestructuració, el “Com si”, l’externalització
 4. Seminari vivencial
Metodologia

La metodologia de treball es fonamenta en la combinació de les aportacions teòriques per part del professorat, juntament amb el treball d’anàlisi de casos i històries clíniques aportades pels diferents professionals que intervenen en el curs.

Així mateix, i per tal que l’alumnat pugui adquirir determinades habilitats, necessàries per a assolir els objectius d’aprenentatge d’aquest curs, es duran a terme sessions de rol playing per tal que els alumnes puguin millorar les seves capacitats.

D’altra banda els alumnes comptaran amb hores de tutoria i suport per part de professors del curs per tal de resoldre els dubtes relatius als continguts o al procés de la formació, així com del treball a dur a terme.

Direcció

Víctor Amat Giménez. Psicòleg. Director del Centre de Teràpia Breu de Barcelona. President de l’Associació Espanyola de Psicoteràpia Breu. Professor col•laborador de la Universitat de Barcelona, Universitat Ramon Llull. Fundació Les Heures. Màster en Hipnosis Ericksoniana. Membre didacta de l’Associació Espanyola de PNL.

Direcció del programa de formació

Pere Font.  Psicòleg, Màster en Promoció de la Salut per la Universitat de Lleida. Director de l’Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella, i d’InterPersonal – Psicologia, benestar i salut.

Coordinació general

Helena Angel. Psicòloga. Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella. Màster en Sexologia clínica i salut sexual. Màster en Psicoteràpia. Experta universitària en Prevenció, detecció i tractament de l’abús sexual infantil.

Mariona Busto. Psicòloga. Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella. Màster en Sexologia Clínica i Salut Sexual. Postgrau en Teràpia de Parella. Postgrau en Psicoteràpia Integradora. Postgrau en Teràpia Breu Estratègica. Postgrau en Salut Sexual i Reproductiva.

Carlota Portabella. Psicòloga. Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella. Màster en Psicoteràpia. Màster en Sexologia Clínica i Salut Sexual. Experta universitària en Prevenció, detecció i tractament de l’abús sexual infantil.

Ariadna Ruiz. Psicòloga. Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella. Postgrau en Psicoteràpia Integradora.

Professorat
 • Víctor Amat Giménez. Psicòleg. Director del Centre de Teràpia Breu de Barcelona. President de l’Associació Espanyola de Psicoteràpia Breu. Professor col·laborador de la Universitat de Barcelona, Universitat Ramon Llull. Fundació Les Heures. Màster en Hipnosis Ericksoniana. Membre didacta de l’Associació Espanyola de PNL.
 • Mark Beyebach. Professor de “Intervencions Sistèmiques” i de “Tècniques d’entrevista i intervenció familiar” en la facultat de Psicologia de la Universitat Pontifícia de Salamanca. Coordinador del “Màster en Teràpia Sistèmica” de la Universitat Pontifícia de Salamanca. Pioner de la Teràpia Centrada en las Solucions a l’Estat Espanyol. Docent supervisor acreditat per la Federació Espanyola d’Associacions de Teràpia Familiar.
 • Agustí Camino Vallhonrat. Psicòleg Clínic. Fundador i Co-director del Institut Milton Erickson de Barcelona.
 • Bàrbara Casamor.  Llicenciatura en Psicologia Clínica a la Universitat Ramon Llull. Màster en Teràpia Cognitivo-Social i Postgrau en Hipnosi Clínica per la UB. Vicepresidenta de la Societat Espanyola d’Hipnosi Clínica i Psicoteràpia, associada a la European Society of Hypnosis.
 • Ramon Fernández. Llicenciatura en Filosofia i Ciències de l’Educació a la Universitat de Barcelona. Màster “Ciència Cognitiva i Llenguatge” per la UB i Màster Trainer en PNL avalat per l’Associació Espanyola de PNL i l’Associació Espanyola de Psicoteràpia Breu (AEPB).
 • Enric Ferrés. Llicenciatura en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster en Teràpia Breu i Estratègica i Teràpia Centrada en Solucions per la Universitat de Girona. Trainer’s training en Programació Neuro-Lingüística. Màster en Hipnosis Ericksoniana. Coaching Generatiu per la International Association for Generative Chage, amb Stephen Gilligan i Robert Dilts.
 • Elisabet Font. Formació en teràpia sistèmica, en teràpia breu estratègica, PNL i hipnosis. Llicenciada en Antropologia i màster en teràpia familiar. Membre i terapeuta de la Federació Espanyola d’Associacions de Psicoteràpia. Docent del Màster en Teràpia Familiar Sistèmica de la Universitat de Girona.
 • Laura Galimberti. Psicoterapeuta (acreditada por la FEAP). Membre del Network Europeu de Teràpia Breu Estratègica i Sistèmica. Màster en Teràpia Cognitivo-Social (UB), Màster en Teràpia Sexual i de Parella (UB), Professora del Màster en Teràpia Sexual i de Parella (UB). Membre de l’Associació Espanyola de Teràpia Breu.
 • Antoni Piera. Psicòleg. Màster en Psicologia Clínica, Màster en Teràpia Breu, Màster en P.N.L.  Psicoterapeuta del Centre de Teràpia Breu de Barcelona. Professor col•laborador de la de Universitat de Barcelona. Supervisor de la Asociación Española de Psicoterapia Breve.
 • José Luis Rodríguez-Arias Palomo. Doctor en Psicologia per la Universitat Pontifícia de Salamanca, Terapeuta Familiar i Expert en Bioètica Clínica per la Universitat Complutense de Madrid.
Calendari

Aquest curs de postgrau té 30 crèdits ECTS, que inclouen les classes presencials i el treball personal de l’alumne.

Edició Dissabtes. 21a edició

Inici el 21 d’octubre de 2017 fins al 9 de juny de 2018, de 9:30h a 11:30h (pausa per esmorzar), de 12:00h a 14:00h i de 15:30h a 18:30h.

Total 16 sessions: 21 d’octubre, 4 i 25 de novembre, 16 de desembre de 2017, 20 de gener, 3 de febrer, 16 i 17 de febrer (seminari), 2 i 3 de març (seminari), 17 de març, 7 i 21 d’abril, 12 i 26 de maig, 9 de juny de 2018. (Alguna data podria ser modificada excepcionalment)

Edició Dimarts. 22a edició

Inici el 7 de novembre de 2017 fins al 17 d’abril de 2018, cada dimarts de 17:45h a 22:00h.

Total 25 sessions en dimarts els dies 7, 14, 21, 28 de novembre, 5, 12 i 19 de desembre de 2017, 9, 16, 23 i 30 de gener, 2 i 3 (seminari), 6, 13, 20 i 27 de febrer, 2 i 3 de març (seminari), 6, 13 i 20 de març, 3, 10 i 17 d’abril de 2018. (Alguna data podria ser modificada excepcionalment)

Documentació per a la Inscripció a la Universitat de Girona
 • Formulari d’inscripció
 • Còpia compulsada del títol universitari (la compulsa ha de ser original)
 • Fotocòpia del DNI
 • 1 Fotografia mida carnet en paper o format JPG

 

Documentació per lliurar a l’Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella
 • 1 Fotografia mida carnet en paper o format JPG
 • 1 Curriculum vitae (opcional)

Inscripció 

La inscripció a aquest Postgrau s’ha de fer a través del web de la Fundació de la Universitat de Girona.

Edició Dimarts

Inscripció al Postgrau en Dimarts

Edició Dissabte

Inscripció al Postgrau en Dissabte

El formulari per a la inscripció estarà activat a partir del 01/06/2017

Inscripcions obertes a l’edició de dissabtes fins al 26/09/2017

Inscripcions obertes a l’edició de dimarts fins al 19/10/2017

Sessions informatives

 • Jornada de Portes Obertes: Divendres 12 de maig, de 15:00 a 20:00 hores (a l’Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella)
 • A Barcelona:
  • Dijous 6 de juliol de 2017 de 17:00 a 18:00 hores (a l’Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella)
  • Dijous 14 de setembre de 2017 de 17:00 a 18:00 hores (a l’Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella)
 • A Girona: dimarts 13 de setembre de 2016 de 18:00 a 19:00 hores (a la seu de la Fundació UdG: Innovació i Formació).

Més informació

Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella

C/ Gran Via de les Corts Catalanes, 617, 3-3 08007 Barcelona
Telèfon: 93 215 58 83
inscripcions@iesp.cat