Els tallers d’Educació Secundària que es presenten a continuació tenen com a característiques principals que son altament participatius, que son força amens, ja que entenem que la diversió forma part de l’aprenentatge; que estan basats en els coneixements i les experiències prèvies dels alumnes -i per tant en un model d’aprenentatge significatiu-, i que la seva finalitat, lluny de facilitar més i més informació de manera acumulativa, és la d’ajudar a integrar de manera adequada la informació de que ja es disposa i aplicar-la a la resolució de diferents tipus de situacions més o menys quotidianes, sense oblidar ni deixar de banda el treball sobre les actituds.

1r i 2n ESO: Parlem una mica de sexe?
Taller centrat en els canvis corporals, psicològics i relacionals que comporta l’entrada a l’adolescència, fent especial èmfasi en alguns aspectes vinculats a la sexualitat, la diversitat i les emocions.
Objectius: Afavorir una major comprensió del que implica l’entrada a l’adolescència. Potenciar un millor coneixement dels canvis físics, psíquics i relacionals, propis de la pubertat i l’entrada a l’adolescència. Fomentar el desenvolupament d’actituds positives envers el propi cos. Enfortir l’autoacceptació i l’autoestima. Ajudar a comprendre el paper que la sexualitat tindrà a partir d’aquesta etapa de la vida.

3r i 4t ESO: Sexualitat sana, plaent i lliure de riscos
Taller dinàmic centrat en potenciar una visió positiva de la sexualitat, la diversitat sexual i les relacions afectives, i alhora en reflexionar sobre els riscos associats a les relacions sexuals així com qüestionar mites i falses creences sobre la sexualitat humana. Donar a conèixer diversos recursos informatius als que acudir en cas de necessitat.
Objectius: Ajudar a construir una visió de la pròpia responsabilitat respecte als riscos associats a la sexualitat. Proporcionar elements que afavoreixin una correcta presa de decisions, i el desenvolupament d’una sexualitat sana.

4t ESO: Joc de rol: L’embaràs de la Sònia
Taller molt dinàmic i participatiu consistent en un joc de rol en que es simulen les circumstàncies d’un embaràs adolescent i es treballa sobre les possibles actituds i reaccions personals, de les families, dels amics, de l’entorn, etc. L’objectiu del taller és fer reflexionar els participants sobre com afectaria les seves vides un embaràs no previst.
Aquest taller es pot portar a terme de manera independent, però es recomana que es faci com a segona part del taller de Sexualitat sana, com una activitat única dividida en dues sessions.