Fisiosexologia

La fisiosexologia, iniciada pel Dr. Marcel Caufriez el 1980, és una part de la biosexologia que engloba un conjunt de tècniques corporals que pretenen harmonitzar la funció eròtica en l’adult per tal d’augmentar el rendiment sexual, o rehabilitar-la quan existeix disfunció.

Els objectius de la fisiosexologia són l’estudi de la síndrome de deficiència sexual, comprendre la fisiopatologia sexual i reeducar la sexualitat en els adults. Amb la fisioteràpia tractem aquells problemes funcionals relacionats amb la sexualitat que no tinguin un origen només psicoemocional o orgànic. Habitualment trobarem que les disfuncions sexuals estan relacionades amb altres disfuncions del sòl pelvià i que no són alteracions aïllades.

 

Disfuncions habituals que tractem amb fisiosexologia:

  • Vaginisme: és l’espasme involuntari de la musculatura superficial del sòl pelvià que impedeix l’accés a la cavitat vaginal. No és possible la penetració a les relacions sexuals, ni la introducció d’un tampó, un dit o un espècul ginecològic. El vaginisme, a causa de l’espasme constant o puntual de la musculatura desencadena un intens dolor en el moment mateix que intentem accedir a la vagina.
  • Dispareunia: és el dolor durant la penetració a les relacions sexuals. El dolor pot presentar-se a nivell superficial, just a l’entrada de la vagina o a escala interna. La disparèunia pot ser causada per contractures de la musculatura profunda de la pelvis, malposicions uterines, cicatrius… Una valoració acurada de la zona perineal ens donarà la resposta per establir el tractament i solucionar el dolor.
  • Anorgasmia: és la dificultat o impossibilitat d’arribar a l’orgasme. Moltes vegades l’anorgàsmia està relacionada amb una hipotonia del sòl pelvià i/o a una falta de propiocepció. La localització, reconeixement i entrenament d’aquesta musculatura afavorirà l’arribada a l’orgasme i incrementarà la salut sexual de la dona.
  • Disfunció eréctil: és la dificultat per assolir o mantenir l’erecció del penis. Els problemes d’erecció poden ser secundaris a malalties sistèmiques com una diabetis o una neuropatia, intervencions quirúrgiques com una prostatectomia o ser causades per una carència de força, to i control de la musculatura perineal.
  • Ejaculació precoç: és la falta de control sobre el reflexe ejaculatori i és el problema sexual més freqüent dels homes. A més de venir sempre associat a processos emocionals i d’estrès que s’han d’aprendre a gestionar, el treball de la musculatura perineal i la consciència corporal són bàsics per afavorir el control sobre l’ejaculació.

Tarifes i descomptes

Si voleu informació de les nostres tarifes i descomptes, seguiu aquest enllaç